Maskenbal u okviru Decje nedelje

Обележена Дечја недеља

Прва недеља у октобру у читавом свету и код нас посвећена је деци. Традиција обележавања Дечје недеље мери се деценијама. Ове године Дечја недеља посебну пажњу посвећује доприносу стварања позитивне климе за рађање и пружање подршке развоју модела одговорног родитељства, у складу са релевантним међународним и националним документима и позитивним прописима. Стога Програм активности обележавања Дечије недеље у 2013. години одвијаo се под мотом:

Слушајте мама и тата, 
желим сестру ил’ брата!
Сваке године ученици наше школе обележавају Дечју недељу низом активности. Тако је било и ове године.
Организоване су спортске активности, ликовна изложба, приредба у част првака, а најатрактивнија активност био је маскенбал. У школском дворишту матичне школе, као и у издвојеним одељењима, имали су прилику да прошетају ученици од првог до четвртог разреда, као и предшколци, и при томе покажу своје маштовите креације, настале уз несебичну помоћ родитеља. Својим дефилеом изазвали су одушевљење и позитивне реакције присутних мештана, а ми који радимо у школи поносни смо на такву креативност својих ученика.
Најмаштовитијим креацијама у оквиру сваког разреда подељене су захвалнице.
Први разред може се похвалити са чак четири освојене награде, прво место освојила Анастасија Станисављевић, друго место припало је Сташи Јосић, док су треће место поделили Огњен Јовић и Милан Стојановић.
Међу ученицима другог разреда, најкреативнијим се показао Андреј Тошић, друго место освојио Лука Вељковић, и треће место припало је Александру Стајићу.
У трећем разреду прву награду за нај маску освојио је Никола Милошевић, другу награду Милица Илић, док је треће место припало Александру Костић.
Четвртаци, као најстарији учесници маскенбала, остварили су такође три вредна признања, и то: Урош Урошевић, прво место, Никола Ивановић, друго место и Тијана Цветковић, којој је припало треће место.