Учешће у пројекту "БУДИ БАЈСОМОБИЛАН"

Учешће у пројекту „БУДИ БАЈСОМОБИЛАН“

Пројекат „Буди бајсомобилан“ финансира Министарство заштите животне средине Републике Србије, а реаизује удружење „Покрет младих снага“ Лебане.

Циљ пројекта је поспешивање употребе бицикала као превозног средства због тога што је то „кул“, због добре кондиције и здравља, због смањења загађења ваздуха, смањењу буке, практичније мобилности, због праћења постојећих трендова у свету у сфери бициклизма, примера добре праксе, развоја еко градова, као вид еко туризма, дружење али уједно и безбедно коришћење истих од стране најпре младих али и осталог становништва на територији општине Лебане.

У ОШ „РАДОЈЕ ДОМАНОВИЋ“ одржано је 5 радионица (за основце од 1 до 4 разреда) у одељењима у Бошњацу, Пертату и Цекавици на тему ЕKО МОБИЛНОСТИ где је фокус на бициклизам, али и безбедном учешћу у саобраћају као бициклиста. Поред бициклизма који је у фокусу, било је речи о осталим врстама еко мобилности и трендовима у свету и улози деце и младих у том процесу.

У оквиру пројекта такође је одржан први по реду рекреативни догађај “Еко вожња” 04.10.2018. год. у организацији саобраћајне секције наше школе. Циљ догађаја „ЕKО ВОЖЊА“ је промоција еко мобилности, бициклизма, али и еколошког и здравог начина живота.  Учесници су  добили  мајице са логом пројекта као и остале поклоне.