Уз музику и стихове традиционално обележавамо књижевно вече

Уз музику и стихове традиционално обележавамо књижевно вече

У оквиру обележавања Дана школе, 24.10.2018. с почетком у 17 часова, традиционално је одржано књижевно вече под називом ,,Песма свица“ у организацији Ученичког парламента и наставнице српског језика Далиборке Стојановић.

Мало ствари тако обележи читаоца као прва књига или први стихови који заиста нађу пут до његовог срца. Оне прве слике, одјек тих речи за које верујемо да смо их оставили за собом, прате нас целог живота и вајају палату у нашем памћењу у коју ћемо се, пре или касније – није важно колико књига прочитамо, колико светова откријемо, колико научимо или заборавимо – вратити.

Управо такву слику показала је најмлађа учесница књижевне вечери, ученица првог разреда Дуња Алексић.

Своја поетска остварења поделили су са бројним гостима и ученици другог разреда, чија је креативна пера будно пратила учитељица Емилија Тошић као и сваке године.

Имали смо прилике да уживамо и у песмама ученика петог разреда, који су своја књижевна стваралаштва још прошле године потврдили објавивши са својом учитељицом Лидијом Јовић Михајловић збирку песма ,,Деца желе да полете“.

У паузама казивања стихова уживали смо у доброј музици и певали заједно са извођачима.

Ученици шестог разреда казивали су неке од најдирљивијих песама наших познатих књижевних стваралаца и тиме пробудили најтананија осећања публике.

Ову традиционалну манифестацију подржали су и бројни наставници, увеличавши је својим присуством, те им се овом приликом захваљујемо.